Посетив наш блог ты сделал шаг нам на встречу и….. наши залы стали на шаг ближе к тебе!

,,В мистецтві сказати щось нове, може лише той,
хто достатньо неосвічений,щоб не знати,
що все вже сказано.
Габріель Лауб

Творча група ,,Арт-Хотин» належить до плеяди мистців-новаторів як живопису, так і скульптури. Загадка їхнього мислення, оригінальний спосіб доносити суть речей, зв’язок сьогодення і давнини, ось що вирізняє і поєднує мистців Буковини. Група створена в 2010році об’єднала творчість художників — Валентини Козяр, Івана Кляпетури, Михайла та Івана Кириленків. За короткий термін група заявила про себе великим творчим надбанням.
Художники творчої групи ,,Арт-Хотин», не шукають чорного кота в темній кімнаті і не намагаються винайти колесо. Увібравши традиції кращих українських художніх шкіл: Одеської та Львівської мистці працюють в напрямку фігуративного мистецтва на теренах Буковини. Синтез цих шкіл народжує неповторний колорит, насиченість образів та глибину змісту в живописних полотнах художників.
Маючи глибоке філософське світобачення, мистці творять свої Буковинські образи. Їхні твори — це звернення до внутрішнього світу людини, до пізнання свого внутрішнього — я . Це особлива духовна сутність людини, передана особливою манерою. Їх світ — це світ зі зворотної сторони, це людина з її багатогранністю. А головне в цьому — вічне перетворення речей, коли вони, зберігаючи свою зовнішню форму, вже переходять в щось інше. Та в що саме? Ці питання, як і відповіді є сутністю їхньої творчості. Заставляють глядача замислитись, знайти своє сокровенне в творах мистців.
Валентина Козяр, Іван Кляпетура, Михайло та Іван Кириленко являються учасниками Всеукраїнських та міжнародних арт-фестивалів, виставок Михайло Кириленко та Іван Кляпетура закінчили навчання на художньо-графічному факультеті ОДПІ м. Одеса в 1971 році, а Валентина Козяр в 1984році, майже з цих років починається їх виставкова діяльність. Після закінчення навчання вони продовжили свій життєвий шлях на Буковині.

321373_518961204790729_567594498_n

Достойність творів Михайла Кириленка — велике почуття міри, такту в передачі реального і символічного початку життя. В творчості досягається ,,гармонійність», створюються певні кольорові поєднання і різноманітні форми, які викликають у глядача певні асоціації Його твори, створені душею і серцем, наповнені теплом та красою рідного краю, не залишать нікого байдужим.
Гарним послідовником творчості свого батька являється Іван Кириленко, який отримав художню освіту у Вижницькому коледжі декоративно-прикладного мистецтва, потім продовжив навчання у Чернівецькому університеті ім. Федьковича. Колорит Івана Кириленка — вражає, при тім без зазіхань на поверхову віртуозність. Пише легко і невимушено, та мистецтво його не є пасивним віддзеркаленням, а невіддільною часткою життя…
Творчість Валентини Козяр відображає дійсність крізь призму думок та почуттів. Водночас відсутність конкретності в зображеннях, залучає глядача до завершення образу твору, через власні почуття, думки та емоції.
Вічна гра життя — відображення реального в уявне і навпаки, характеризують скульптурну творчість Івана Кляпетури. Народившись в невеличкому селі біля Кам’янця-Подільського, його роботи вражають своїми глибокими філософськими думками.
Художники гідно представляють Українське сучасне мистецтво на будь-якому рівні, про що свідчить велика кількість виставок творчої групи, як на теренах України , так і за її межами.
Твори художників знаходяться в приватних колекціях , музеях України, так і за кордоном

http://sf-g.com/index/gallery/album/344/t/0
http://n-prospect.ru/ex/ex-kozyar-rus

http://artboyko.com/artist;KVN;all
http://kiev.vgorode.ua/event/vystavky/d260313/51302/
http://a2vin.com/paparazzi/po_tu_storonu_otrazheniya.html

Оставьте комментарий